kolmapäev, 4. märts 2015

Kana ja riis Iraani moodi











Koostis Koostis- ja maitseained

 6 -8 dl Basmati riis
 1 tk Broiler
 1 tk Sibul
 1 tl Safran
 1 tl suhkur
 1 dl rosinad või kuivatatud jõhvikad
 100 g Või Sool





 Suurepärane roog neile, kes armastavad soolast kombineerida magusaga. Safraniga maitsestatud riis kuulub Iraani köögi hõrgutiste hulka.

 Kogus: 6 portsjonit


 Keeda broiler soolaga maitsestatud vees pehmeks. Eemalda nahk ja luud ning tükelda liha. Keeda riis soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Kuumuta suures potis või ja vesi. Lisa järk-järgult riis, nii et sellest moodustub sipelgapesa-sarnane kuhi. Aseta peale võitükikesed. Kata poti kaas seestpoolt käterätiga, et aur ei suunduks otse riisile, muidu muutub see pudruks. Hauta 15-20 minutit madalal kuumusel. Sega safran ja suhkur tilga veega. Prae pannil kanatükid, sega hulka safranisegu. Prae teisel pannil võis sibul ja rosinad. Sega omavahel kana ja riis ning kalla peale sibula-rosinasegu. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar