kolmapäev, 4. märts 2015

Imelihtne kohupiimakook




Koostis Koostis- ja maitseained
1 pakk Juubeli tordipulber
4 tk Muna

400 g kohupiimapasta

4 sl Suhkur
200 g Hapukoor

100 g Või


Maitsev ja kergelt valmiv kook, mis sobib nii argipäeva magustoiduks kui ka vahukoorega kaunistatult pidulauale. Kes armastab rosinaid, võib neidki kohupiimale lisada.



Valmistusaeg: 40-60 min


Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor. Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga. Puista põhja kolmandik tordipulbrist, selle peale õhukesi võitükikesi. Nüüd kalla vormi pool kohupiimamassist, teine kolmandik tordipulbrist ning ülejäänud pool kohupiimamassist. Kõige peale pane ülejäänud tordipulber ja võitükikesed. Küpseta 200° juures 30–40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja seest küps. Piilu poole küpsemise pealt, kas koogipinnal on mõni koht jahune, sel juhul pane sinna veel võitükikesi.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar